کولر آبی شامل انواع مختلفی است، و کولر آبی سلولزی یکی از این انواع است. در ادامه، به مزایای کولر ابی سلولزی و تفاوتهای آن با کولر آبی پوشالی میپردازیم. فناوری خنککننده تبخیری، با یک تاریخچه هزاره که ریشههایش به تمدنهای باستانی ایران (پارس) و مصر باستان بازمیگردد. در حال حاضر، میتوانید نمونههایی از این تکنولوژی را بازدید کنید با گشتوگذار در منطقه تاریخی یزد. کولرهای آبی امروزی، که از فناوری خنککنندگی تبخیری استفاده میکنند، سیستمی مشابه سیستمهای خنککننده هوای باغهای دولتآباد در شهر یزد دارند. امروزه، کولرهای آبی بر اساس مواد استفاده شده در پنلهای خود، دستهبندی میشوند. در این مقاله، میخواهیم کولر آبی سلولزی را معرفی کنیم تا این گزینه را در نظر گرفته و در خرید کولر خانگی به آن فکر کنید.
ساز و کار کولر ابی سلولزی
سازوکار و اجزای کولر آبی سلولزی بهصورتی است که پس از پمپاژ آب بر روی پنلهای اطراف کولر و مرطوب کردن پوشالها، موتور و فن هوا را از شکافهای روی پنل به داخل کولر جذب کرده و توسط رطوبت موجود در پوشالها گرمای هوا را کاهش میدهد. سپس هوا دمیده شده از کانالها به داخل اتاقها هدایت میشود. کولر آبی معمولا از اجزایی از جمله بدنه، پنلهای نگه دارندهی پوشال، ناودانها، آبپخش کن، رابطها، الکتروموتور و پمپ آب تشکیل شده است.
این نوع کولر با فناوری خنککننده تبخیری دارای مزایایی همچون کمترین صدا، مصرف انرژی کمتر و کاهش استهلاک نسبت به موتورهای سیستمهای دیگر میباشد. در مناطق نزدیک دریا، کولر آبی اصولا کارایی خوبی نخواهد داشت، اما استفاده از آن در فصلهای گرم شهرهای دیگر توصیه میشود. نهایتا، استفاده از کولرهای آبی با فناوری تبخیری به میزان کمتری نیازمند انرژی و به زیستمحیط کمترین آسیب را ایجاد میکند مقایسه با کولرهای گازی. شناخته شده که بازدهی بیشتری دارند و کمک مؤثری به هواهای پاکتر ارائه میدهند.
بنابراین، میتوان کولر آبی را بر اساس معیارهای گوناگونی چون ابعاد، ظرفیت، نوع فن و … دستهبندی کرد. نوع کولر آبی پوشالی، یکی از رایجترین انواع آن است که بیشتر ما با آن آشنا هستیم. همچنین نوع دیگری از کولر آبی که به آن کولر سلولزی یا پدی میگویند نیز در بازار وجود دارد.
کولر ابی سلولزی
کولر آبی سلولزی، نوعی از کولرهای آبی است که به جای استفاده از پوشال، از پنلهای سلولزی با ساختار لانهزنبوری برای پوشش استفاده میکند. این نوع کولر برای مناطق گرم و خشک مناسب است زیرا مواد سلولزی آن بیشتر آب را نگه میدارد. در مدلهای دیگر که دارای فن با سرعت بالا هستند، پدهای پوشالی ممکن است نتوانند با سرعت گردش هوا سازگار باشند و زودتر خشک شوند. در این موارد، استفاده از پدهای سلولزی ممکن است جایگزین بهتری برای پوشال باشد. انواع انواع مدلهای کولر آبی سلولزی، از مدلهای هوشمند، نیمههوشمند، پلیمری و حتی قابلحمل (پرتابل) در بازار موجود هستند که میتوانید انتخاب خود را بر اساس نیازهای خود انجام دهید.
مزایای کولر ابی سلولزی
مزایای کولر سلولزی شامل افزایش خنککنندگی تبخیری و کاهش مصرف آب است؛ زیرا رطوبت در مواد سلولزی ماندگاری طولانیتری دارد و باعث کاهش ورود گردوغبار به داخل کولر و ارائه هوای تمیزتر میشود. علاوه براین، کولرهای سلولزی از استهلاک کمتری برخوردار هستند و نیازی به رسیدگی سالانه و تغییر روغن ندارند. مدلهای پلیمری کولر سلولزی بدون قطعات مکانیکی مانند تسمه و یاتاقان و شفت عمل میکنند. این کولرها از مزایای از جمله مقاومت در برابر اکسیداسیون، سیستم شستوشوی خودکار، طول عمر بیشتر، بازدهی بیشتر، مصرف کمتر و رسوبگذاری کمتر برخوردار هستند. در حالت عادی، قیمت کولر سلولزی کمی بیشتر از کولر آبی است اما از دیدگاه مزایا، ارزش بیشتری دارد. هرچند این کولرها به شکلهای هوشمند و نیمههوشمند عملکرد مناسبی را ارائه میدهند. یکی از مشکلات احتمالی کولر سلولزی، بوگرفتگی پدهای سلولزی است که میتوان با شستشوی کولر و تعویض پدهای سلولزی این مشکل را حل نمود.
کولر ابی سلولزی داتار تهویه
ارتفاع 140 عرض 130 سانتی متر و ارتفاع دهانه کولر 49 در 48 سانتی متر
موتورهوشمند bldc . پد سلولز با بالاترین تراکم و ضخامت
قطر پد 20 سانت . عرض و طول 100 سانت
موتورهوشمند فیش باخ . پد سلولز با بالاترین تراکم و ضخامت
بدنه فلزی ورق گالوانیزه با ضخامت 1.2 mm
بازدهی خنکی 95 درصد دارای سختی گیر
پنل هوشمند دارای ترموستات محیطی
سیستم تخلیه آب داخلی اتومات و دستی
دارای عایق حرارتی برای جلوگیری از نفوذ گرما به داخل کولر
عدم تماس آب با بدنه کولر. دارای تشتک پلیمری
داری پمپ های کم مصرف و ضد آب
دسترسی به داخل کولر از طرفین و قسمت پایین
سیستم ضد شوره پیشرفته داتار تهویه
قابل استفاده در امکاکن مسکونی . تجاری . صنعتی و عمومی